Program og talere

RESPOND tæt på

Kom helt tæt på et udvalg af talere, som besøgte RESPOND Festival.

Tristan og open source-bevægelsen vil redde bierne og planeten
Hvad har bistader, open source og mobiltelefoner med hinanden at gøre? En hel del, hvis du spørger iværksætteren Tristan Copley Smith, der måske har fundet opskriften på den forandring, verden kalder på.
Pionér for verdensmål: “Vi har fået en købsordre fra fremtiden”
Claus Stig Pedersen fra Novozymes betragter FNs verdensmål som en købsordre for fremtiden, og den reagerer han og virksomheden på hver dag.
Klimaekspert: Byer er vores bedste våben mod klimaforandringer
Klimaekspert Kirsten Halsnæs forudser, at byer som København kommer til at spille en vigtig rolle i kampen for at stoppe den globale opvarmning. Skyld, skam og store internationale håndtryk rykker nemlig ikke meget.
Hvordan laver man verdens hurtigste hyperloop?
Hyperloop er måske fremtidens hurtigste, sikreste og mest energieffektive transportform. Elon Musks SpaceX har netop afholdt deres årlige hyperloop-konkurrence, og for tredje år i træk var vinderne fra München.
Københavns Maker-overhoved: ”Børn er de bedste opfindere”
Både børn og voksne bliver bedre til at lege, når børnene får lov til at tage styringen i Copenhagen Maker’s workshops. Men Maker er også en social bevægelse, der bidrager til en bedre samtale om den teknologi, vi alle render rundt med i lommen.
Machine Learning er også for almindelige mennesker
Du skal igennem en stejl læringskurve for at komme i gang med machine learning. Men hvorfor egentlig? Ifølge Andreas Refsgaard, der blandt andet hjælper Google med at gøre kunstig intelligens mere håndgribelig, findes der genveje.
Familien Ostermann vil hellere kode ind at spille brætspil
Mads Ostermann og hans to døtre på 7 og 11 år leger med teknologi, som var det et kortspil, hvor de selv bestemmer reglerne. De rider på den bølge af billig og børnevenlig teknologi, som skyller ind over verden i disse år.
X